/ март 24, 2018/ Полезни статии/ 0 comments

Наскоро, ние от Инкър, открихме, че април месец е посветен на справянето със стреса и веднага си казахме:

Kаква по-добра стрес терапия от нова татуировка?

Всички ние, татуираните, знаем, че новият татус ни изпълва с толкова радост и енергия, че всичките ни проблеми остават на заден план.

Но, за да не говорим празни приказки и да изказваме лични впечатления, решихме да потърсим професионално мнение от психолога Мирена Георгиева с въпросите:

      Защо татуировките ни правят щастливи?

      Наистина ли татуирането може да ни помогне  със стреса?

      Стоят ли логични причини зад тези усещания?

Какво ни каза тя?

Стресът е обичаен спътник в ежедневното ни функциониране и може да ни причини от лек емоционален дискомфорт до тежки здравословни проблеми.

Успокояващото е, че реакциите на мозъка ни спрямо стреса са нормален отговор на ненормални изисквания на средата и от нас зависи как ще ги контролираме. 

Разбира се, организмът ни притежава и естествено оръжие за борба със стреса –ендорфинърт, по-известен като хормон на щастието.  Името му е малко подвеждащо, защото ние го произвеждаме не само, когато се чувстваме щастливи, но и когато изпитваме болка.

И така, в процеса на татуиране, физиологично изпитваме двойно щастие – от една страна, си правим подарък, за който отдавна сме мечтали, а от друга, самият процес е свързан с изпитване на болка.

Благодарение на тази комбинация се отделя хормонът на щастието, който буквално опиянява мозъка ни.

Вече сме и научно подплатени, че татуировките  ни правят много по-щастливи и поне малко по-добри.

www.inker.me и www.nenastresa.com си подават ръка през април в каузата да направим възможно повече хора щастливи.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*