nenastresa.com

КАК ТРЕНИРОВАТЬ СВОЙ УМ, ЧТОБЫ БОЛЬШЕ БЕГАТЬ

Как да се обучават ума си, за да работи по-добре?

В тази статия, Бих искал да говоря за ролята, която главата играе в извършване на трудолюбиви дейности, особено в издръжливост спортове като бягане или колоездене. Всички знаем, че е много необходимо да тренираме много от тялото, за да можем да тичаме маратон или брадат лешояд, а това са само някои от най-трудните тестове за устойчивост. Да не говорим за IRONMAN , изпитание, където те са само в обсега на тези, които имат физическа подготовка, за да съответства на величието на расата.

Ами разума?

Повечето спортисти ще кажа, че главата играе много важна роля, когато става въпрос за по-добри резултати в някой от спортовете, в които те играят. Ако спрем да мислим малко, добрата умствена сила ни помага във всяка от ситуациите, пред които сме изправени всеки ден.

В безброй случаи, ние спортисти се концентрират върху обучението на нашите тела да бъде в състояние да се представят по-добре, без значение каква дисциплина ние практикуваме. Въпреки това, ние губим от поглед факта, че ние също трябва да тренираме ума си, оръжия са много по-мощни, отколкото изглежда.

Вие ще се съгласите, че главата ви ще ви помогне да работите по-усилено и по-добре, когато сте под натиск. Ако умът ви не е силен или пълен с негативни мисли (вече не мога да го понасям, не мога, никога не мога, или колко съм уморен, ако дадете няколко примера), вие систематично ще се хвърлят в негативност всеки път, когато срещнете трудности, и разбира се, че няма да можете да постигнете целите си. И не искаш това, нали?

Ето защо в тази статия ще се фокусирам върху обучението на ум, фокусиран върху атлетичното постижение, въпреки че вече знаете, че силният ум ще ви помогне във всички ситуации от ежедневието ви. Ще ви разкажа за някои аспекти, които трябва да бъдат взети под внимание, за да можете да тренирате главата си и да имате друго оръжие, за да постигнете целите си.

КАК РАБОТИ УМЪТ?

Основата на цялото обучение е в главата ни, ако не сме убедени, че можем, на какво сме способни, че не трябва да се отказваме, то независимо колко добра е подготовката ни, никога няма да постигнем целта си. Откъде да започнем? Най-добре е да знаеш как работи човешкия ум.

По принцип, без значение колко тренирате, ако не се подготвите ума си, няма да имате достатъчно бонус за изпълнение, защото зависи от главата, колко от това обучение можете да използвате. Имайте предвид, че мозъкът е постоянно свързан към тялото си, той знае вашата температура, водни запаси, ниво на мускулна умора, наранявания, които се появяват в тъканите по време на тренировка, и т.н.

И заради всичко това, тя може да изключи кранчето. Това означава, че е в състояние да ви спре, въпреки че тялото ви все още може да даде повече от себе си, като спира набор от мускулни влакна и други системи в момента, когато открие, че тялото ви ще бъде повредени. Според Тимоти Ноукс, професор по физика и спортни науки и автор на "Лора на бягане", той твърди, че "умората е емоция, генерирана от мозъка за защита на тялото."

Тя кара, но ти не искаш, нали? Това, което искаш е обратното! Така че умът може да ви подкрепя, дори когато сте близо до вашата екстремна мускулатура. Искате ума и тялото ви да работят заедно, за да постигнат целта, а не да се отдалечават от нея.
Затова трябва да тренираш ума си.

ТРЕНИРАЙТЕ УМА СИ ЗА ПОВЕЧЕ

Това е точно целта на нашия пост. Интересува ни способността да тренираме различните си умствени умения, за да не ни забавят, когато можем. Това е да убедим нашата глава, че няма да нараним телата си, че ще ни даде поле, така да се каже. Главата ти иска да се увери, че няма да постигнем пълна мускулна умора и мисията ти е да я убедиш, че това няма да се случи.

Според много спортни психолози, ако тренираме и работим с ума, можем да предизвикаме природата, като наблюдаваме докъде можем да стигнем, ако тялото и умът работят като екип.

ВЪРХУ КАКВИ УМСТВЕНИ УМЕНИЯ МОЖЕМ ДА РАБОТИМ?

Концентрация

Това е основата за постигане на всяка цел. Тя се основава на способността да се съсредоточи цялото си внимание върху дейностите, които правим, без да се разсейва от каквито и да било стимули, както вътрешни, така и външни.

Движение

Мотивацията е желание или нужда, която позволява на човек да действа за постигане на целите. Ето защо е необходимо да се поставят цели. Това ни дава "глад" да ги постигнем и да ни държи мотивирани.

 

Внимание

Много тясно свързани с концентрацията. Различните спортни събития изискват различно внимание в зависимост от ситуацията.

Самочувствие

Това е вяра в себе си, в уменията да се постигне целта, докато не е амбициозна, но реалистична. Това умение е жизненоважно, защото ще ни помогне да успеем във всички предизвикателства, пред които сме изправени.

Смола

Става въпрос за способността на един спортист да преодолее несгодите и да продължи да се бори, без да губи вяра.

Комуникация

Ако работим с треньора, това ще бъде жизненоважно не само за нас, но и за ежедневието ни.

ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ И ДИСЦИПЛИНА

Ние знаем, че животът на един спортист, ако той иска да изпълнява на добро ниво (не е задължително да бъде професионален спортист), изисква много жертви. Поради тази причина, постоянството и непоколебимостта към ученето са единственият начин да успеете.

АНТИЦИПАТИЯ

Тази способност позволява спортисти да предвидят какво ще се случи, предоставяне на по-голяма способност да реагира.

Самопознание

Един спортист трябва да се научи да се познава. Той трябва да знае тялото му, както и главата му да знам как да се отговори на различни ситуации, които могат да възникнат по време на тренировки или по време на състезание.

Релаксация

Релаксацията улеснява възстановяването, когато имаме малко време за почивка. Това помага да се отпуснете напрежението на мускулите, като същевременно намалява безсъние, което често се случва в деня преди състезанието.

Визуализация

Ако си представим нашата цел, ще имаме по-ясен път да я постигнем. Визуализирането на целта ви ще ви помогне да се съсредоточите върху нея, като избягвате външните разсейвания.

Това са някои от най-важните умения или способности, които можете да работите, за да гарантирате, че умът ви е по-подготвен, по-силен и преди всичко, по-уверен в целите си и да ги изпълни, без да става в "защитен режим" и ви принуждава да спрете, когато наистина можете да продължите да компресирате тялото си малко повече.

КАК ЩЕ УБЕДИШ МОЗЪКА СИ ДА СПРЕ ДА СЕ РЕГУЛИРА?

Както коментирах по време на комуникацията, мозъкът е програмиран да предпази тялото ни от възможни външни увреждания. Ето защо, ако тренирате много интензивно, ако искате да подобрите физическото си ниво, като страдате извън зоната си на комфорт или ако работите много по-дълго, отколкото сте свикнали, умът ви ще работи, за да ви накара да спрете, защото вие атакувате тялото си.

Вместо това, вашата работа ще бъде да убедите главата си, че тя може да ви се довери, че тялото ви няма да бъде повреден.

Може ли да попиташ, как да убедя главата си да не изключва кранчето? Ето някои стратегии в физически, както и умствен начин, който може да бъде много полезно.

ФИЗИЧЕСКИ КЛЮЧ

ДРИХ" ВЛАК
Това обучение е фокусирано върху борбата с дехидратацията, тъй като резервите от гликоген са склонни да се изчерпват при тестване на устойчивост на голямо разстояние. Това води до неизбежна дехидратация, последвана от "спад" в производителността.

Когато главата ви открие тази липса на хидратация, тя ще направи всичко възможно да ви убеди, че вече не можете да продължите. Какво можеш да направиш?! Препоръчвам ви да отделите известно време, за да се обучават, за да убедите мозъка, че тази ситуация не е достатъчна, за да спре.

Оставете буркана у дома за няколко сесии, за да получите мозъка, използван за тези гликогенни краткосрочни държави и да научат, че можете да продължи малко по-дълго.

Серия

Вашият мозък има тенденция да се регулира, когато открие, че усилията е по-голяма от вас сте свикнали, че сте извън зоната си комфорт и че мускулна умора е много присъства в тялото и мускулна скелет система.

Това, което трябва да направите, е да покажете на главата си, че можете да изпълнявате с това ниво на умора, така че ако ще да се направи маратон или половин маратон, тогава добър вариант би било да се движите през втората половина на хвърляне на конкурентно темпо. Това тренира мозъка, че "добрата" умора не уврежда тялото, но го стимулира и го кара да се подобри ден след ден.

Като правите това, вие учите ума си, че усилията трябва да бъдат необратими. Ако тренирате достатъчно усилено, ще забавите появата на умора по време на състезанията, които ще се изправят.

 

РАЗШИРЕНА ЦИРКУЛАЦИЯ

Ако ви е трудно да се увеличи броят на километрите или броя часове на обучение, това е така, защото нещо в главата ви пречи да напредвате. Така че бъдете упорити и добавете 25-50% разстояние или време за няколко тренировки. Първо ще научиш мозъка си на каквото можеш. И второ, ще се изненадате колко лесно е да добавите само 10-20% за следващата надпревара.

КОМПЮТЪРЪТ

Няма нищо по-добро за добра конкуренция. Звучи странно, но е. Когато се състезаваме, главата ни има друга екипировка, адреналин, лиги, състезателна атмосфера... За мозъка да се научи да ви даде максимум тези дни, толкова важно за вас, трябва да го научи, че не е опасно да се отиде малко по-бързо, отколкото тренирате, трябва да го научи да се конкурира, няма по-добър начин.

МЕНТАЛНО КЛЮЧ

СЛУШАЙТЕ ТЯЛОТО СИ

Когато тренирате или се състезавате, тенденцията е да се увеличи темпото, за да се движи все по-бързо, нали? Добре ли е. Тогава тялото ти ще ти изпраща сигнали, за да знаеш, че всичко върви добре. Много е важно да слушате тези сигнали, за да се научите да различавате добра болка и лоша болка.

Добрата болка се отнася до лекия дискомфорт, който забелязвате, когато излезете от зоната на комфорт, докато силната болка може да доведе до нараняване в дългосрочен план, така че би било разумно да спрете.

ПОЗИТИВЕН НАЧИН НА МИСЛЕНЕ

Повече от ясно е, че само умствените стратегии ще ви пречат да завършите маратона. Трябва да тренирате и подготвяте тялото си физически. Въпреки че, ако по време на физическа подготовка можете да тренирате и да съборят различни бариери, които главата ви поставя много по-добре разстояние, ще видите колко далеч тялото ви е в състояние да достигне в дългосрочен план.

Как ще го направим?! Ако в деня на състезанието установите, че тренирате или по-лошото и започнете да мислите, че сте уморени, че не можете да го понасяте повече, или например "това е мястото, където винаги падам", копаете собствения си гроб, можете да го приемете за даденост, че ще спрете да работите скоро.

От друга страна, ако си представите, че бягате много бързо, изкачвайки се по хълмовете като светкавица, си представяте себе си, влизайки в финалната линия много щастлив, тогава ще можете да укрепите самочувствието си и ще постигнете предизвикателството, което сте си поставили.

Трябва да си представите страхотен финал, представете си себе си като бегач, който никога не хвърля в кърпата, повтаряйки мотивиращи фрази, които ще ви помогнат да преминете през най-трудните части на вашите тренировки или състезания.

Празнувайте малките си постижения

Добра стратегия е да се раздели състезанието на малки части, така че всяка от тях да се превърне в индивидуална цел. Идеята е, че всеки път, когато успеете да преодолеете дадена цел, ще се чувствате по-добре и по-добре, за да постигнете целта в тази надпревара. Предизвикателството е да се преодолеят краткосрочните цели за постигане на дългосрочната ни цел.

Ето защо, тренирайте усилено, тренирайте и се наслаждавайте, преди всичко, страдайте, подобрявайте се с все по-предизвикателни тренировки, състезавайте се толкова, колкото можете да поставите на изпитание. Но никога не спирайте тренировките в главата си, най-важният двигател, който имате и този, който ще ви доведе до слава или провал.

Покажи си главата, че може да ти се довери и да запомни едно нещо:

"Как мислиш и чувстваш, се отказваш."

Надявам се, че сте харесали този пост. Така че можете да ни оставите коментар или да го споделите, ако искате.