nenastresa.com

ПОЛЗИТЕ ОТ РАБОТАТА

Знаеш ли какви са предимствата на бягането? Когато човек започне да бяга, обикновено има мишена. Понякога те търсят незабавни резултати, а понякога те просто искат да подобрят здравето си чрез упражняване. Но малко хора знаят колко е изключително здравословно да се работи. Тук обсъждаме някои от тези ползи.

ПОЛЗИТЕ ОТ РАБОТАТА

1.- ОТСЛАБНЕТЕ

Повечето (над 65%) тези, които започват тази дейност, се отнасят до тази цел. Бягането е висококалорично изгаряне (около 500 калории на час или така), така че ако тичате редовно, можете да се отървете от мазнините, които искате да се отървете от в относително кратък период от време.

Бягането е един от най-ефективните спортове за отслабване, тъй като изисква намесата на много мускулни групи, които увеличават физическото износване. Ако работите 3 до 5 дни в седмицата и комбинирате това с балансирана диета, ще можете да намалите теглото си в много кратък период от време.

2.- ПОДОБРЯВАНЕ НА ФИЗИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ

Едно от основните предимства на бягането е способността да се увеличи аеробната способност, като същевременно се увеличава издръжливостта на мускулите, докато тичаме ден след ден.

Малко по малко ще се почувствате в състояние да направи същото разстояние с по-малко усилия и по-малко мускулна умора благодарение на увеличаването на вашата дихателна способност. Това ще Ви позволи да бягате по-дълго всеки ден, без да се уморявате или спирате.

Освен това, според много изследвания, е доказано, че упражнението, особено за крос-страната, е пряко свързано със забавянето на мускулната дегенерация до възрастта.

3.- ПОДОБРЯВА НАСТРОЕНИЕТО

Бягането е дейност, в която се генерират голям брой ендорфини, протеини, които са родени в частта на мозъка, наречена хипофизната жлеза. Те също са често наричани "оптимизъм хормони" и са отговорни за създаването на чувство за благополучие, тъй като те произвеждат естествена аналгезия, стимулиране на удоволствия центрове в мозъка, по този начин го облекчава от болка и дискомфорт. Също така е много важно, че те предпазват тялото ни от вируси и бактерии.

Чрез упражнения ще можете да подобрите настроението си, да подобрите самочувствието и да намалите стреса, причинен от ежедневието. След известно време на упражняване, вашето емоционално здраве ще се подобри значително.
Бягането ви позволява да се измъкнете от ежедневните проблеми, от проблемите, които ви притесняват, и помага да изчистите ума и главата си. Когато приключите с бягането, физическото и психическото ви състояние се е подобрило и вашите идеи ви помагат да решавате проблемите по-добре и по-бързо.

Ако искате да научите личен опит за предимствата на бягането, не можете да пропуснете публикацията "Защо съм стартирана", публикувана в нашия блог. Вероятно ще се почувствате идентифицирани.

Може да се каже, че тези три предимства на бягане са най-търсени както от тези, които започват този спорт, така и от тези, които са били ангажирани в него от известно време. Те са най-често срещаните, да го кажа меко казано, защото те са оценени за нула време.

Въпреки това, ако сте начинаещ, първите няколко дни са тежки, тялото ви не е готов и трябва да отидете много бавно, докато тялото ви стане малко по форма. От сега нататък, малко по малко, ще имате най-доброто усещане всеки ден, докато бягате.

Въпреки това, има много повече ползи, че хората не може да бъде наясно с, и те са също толкова важни, защото те са пряко свързани със здравето. Ето кратък списък с някои от тях:

4.- ПРЕВЕНЦИЯ НА СЪРДЕЧНОСЪДОВИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Тичането позволява на сърцето ви да расте и по този начин да подобри работата си, защото по-голям обем, толкова повече кръв изпомпва за всеки удар, толкова по-ниска е сърдечната честота. Това ще увеличи мускулната и дихателната резистентност, което ще забави усещането за умора по време на тренировка.

Редовното движение също почиства и увеличава еластичността на артериите, като по този начин понижава кръвното налягане и допринася за по-добра сърдечна функция, като избягва артериосклерозата (втвърдяване на артериите).

5.- ЗАБАВЯНЕ НА СТАРЕЕНЕТО

След много проучвания, ние можем да бъдем сигурни от медицинска гледна точка, че работата помага да се предотврати или забави преждевременно стареене на всички тъкани и органи на тялото ни.

В допълнение, редовните упражнения спомагат за намаляване на риска от заболявания като високо кръвно налягане, рак на дебелото черво, затлъстяване, диабет, сърдечни заболявания или заболявания, пряко свързани със стареене на тъканите.

Ето защо, най-малко 30 минути физическа активност 5 пъти седмично ще увеличи вашето здраве и продължителност на живота. Приятно е да бягаш, за да живееш по-дълго, това е добро предложение, нали?

 

6.- УВЕЛИЧАВА КОСТНАТА МАСА

Известно е от известно време, че тичане увеличава костната маса на нашия скелет, и дори помага за предотвратяване на остеопороза (загуба на костната плътност в скелетната система поради възраст). В резултат на това костта е по-малко стабилна и по-крехка от обикновено, има по-малко устойчивост на падания и счупване сравнително лесно.

Ако упражнявате редовно, това, което правите, помага за укрепване на костите, като натрупвате калций и минерални соли при всяка дейност и намалява риска от фрактури и фрактури от възможни подутини или падания.

7.- КОНТРОЛ НА МИГРЕНА

Много хора, които страдат от тези кризи, напускат своя КО за един ден. Всеки шум пречи, светлината пречи и изглежда, че болката никога не свършва, обикновено от лявата страна на главата. След безброй проучвания е доказано, че три пъти седмично можете да работите 40 минути.

Можете да намалите главоболието и мигрена. Можете ли да си представите, че като тичате за толкова кратко време, можете почти напълно да се отървете от тези досадни главоболия?

Кажете сбогом на лекарството си и бягайте!

8. - ПРЕДОТВРАТЯВА АРТРИТ

Теорията, че бягането помага за регенериране на хрущял на коляното става все по-добре установена, противно на предишните идеи. Тъй като това е спорт, в който коляното и други стави се удрят многократно, се смята, че съществува риск от дългосрочен артрит.

Но според проучване на 75,000 бегачи от Университета на куинсите, тя подчертава, че хората, които бягат имат по-малък риск от заболяването, и че хрущялът им, когато се движи, има тенденция да се засили и регенерира, като помага да се избегне артрит.

Ползите от бягането при жените

Все повече и повече жени също носят маратонки и отиват на тренировка, независимо от темпото, но те излизат. За какво? Защото, както споменахме в предишния раздел, ползите от бягането са многобройни както на физическо, така и на психологическо ниво.

По този начин, тя помага да се поддържа във форма, да се бори с болестите и да има по-добро настроение и оптимизъм за решаване на различни ежедневни проблеми.

Нека се съсредоточи върху някои от ползите, които засягат жените най-много по един или друг начин. Например:

ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА БЯГАНЕ ПРЕДОТВРАТЯВА ЗАБОЛЯВАНИЯ

Едно от болестите, за които бихме искали да коментираме е остеопороза, тъй като е много по-често при жените, отколкото при мъжете. Вече сме отбелязали, че остеопороза е заболяване, което определя недостиг на калций и костно износване като възраст на човек.

Според научните данни, след 50-годишна възраст мъжете губят 0.4% от костната си маса всяка година, а жените в менопаузата губят около 1% и 3%.

Поради това се препоръчва да се упражнява редовно, за да се помогне на укрепването на костите чрез натрупване на калциеви и минерални соли при всяка дейност и намаляване на риска от фрактури и фрактури от възможни удари или падания.

ИЗБЯГАЙТЕ, ЗА ДА ИЗБЕГНЕТЕ ЦЕЛУЛИТА

Въпреки че може да присъства и при мъжете, целулитът засяга повече жени, отколкото мъжете. Затова се препоръчва да се работи, за да се изгарят калории, изгаря мазнините от цялото тяло, за да се намали натрупването на целулит в бедрата и бедрата, особено след като те са мускулните области, които работят най-много по време на бягане.

ТИЧАМ ЗА ПО-СИЯЙНА КОЖА

Ако тичате, сякаш сте правили други аеробни упражнения, вие сте в полза на окисляването на кожата и премахване на токсините съответно. Ето защо, в много случаи, тичане може да бъде заместител на много естетични процедури, и очевидно много по-евтино.

ПОДДЪРЖА ДОБЪР МУСКУЛЕН ТОНУС

Ако сте били тича наоколо за известно време и са малко подходящи за по-дълги сесии, можете да включите специфични упражнения тон на определени области на тялото си. Например, ако се изкачвате хълмове или спринтьори от време на време, вашите задни части ще бъдат тонирани много по-бързо.

Освен това, когато започнете да работите по-редовно, ще можете да видите как коремната област губи мазнини. Ако добавите някои специфични упражнения, вие ще бъдете в състояние да гони този плосък и тонизирана стомаха, така желателно.

Ясно е, че краката са мускулните групи, които ще работят най-много по време на тренировка, така че след известно време ще станете по-тънки и по-тънки в резултат на загубата на излишната мазнина и мускулния тонус.

КАКВО СЕ СЛУЧВА В ТЯЛОТО НИ, КОГАТО РАБОТИМ 30 МИНУТИ НА ДЕН 5 ДНИ В СЕДМИЦАТА?

Ползите от работа 30 минути на ден са многобройни. 30 минути на ден е времето, необходимо да започнете да забележите подобрения в телата ни на физически и психически нива. В обобщение, можем да кажем, че това са ползи за нашето тяло, когато ние тичам. Със сигурност повечето от нас не са знаели половината от тях, удивително, какво подобрява тялото, когато се упражнява в правилната интензивност и в точното време, нали?

Тегло:
- Тя ви позволява да изгорите много калории и да отслабнете.

Мозъка:
- Подобрява паметта и забавя стареенето на мозъка.
- Помага за предотвратяване на болестта на Алцхаймер.
- Това увеличава притока на кръв и намалява риска от инфаркт.

Светлина:
- Подобряване на капацитета на дишането чрез забавяне на умората.

Кости и стави:
- Помага за регенериране и укрепване на костната маса.
- Предотвратява остеопороза и намалява вероятността от фрактури или разкъсвания.
- Помага за борбата с артрита чрез регенериране и укрепване на хрущял.

Мускулите:
- Мускулите стават по-тонизирана и работят по-добре, тъй като те са в състояние да абсорбира повече кислород.
.
Състояние на духа:
- Генерирането на ендорфини чрез упражнения причинява състояние на оптимизъм.
" Това повишава самочувствието.
"Това ви помага да мислите по-ясно.

Кожа:
- Чрез подобряване на кръвообращението чрез физически упражнения, кожата оксигенация подобрява, прави кожата по-здрави и по-чисти.

Кръвни:
- Running помага за контролиране на нивата на кръвната захар. Той също така подобрява нивото на добрия холестерол.

Сексуални функции:
- При мъжете, упражненията намаляват риска от еректилна дисфункция.
"Желанията на жените се увеличават.

Това са някои от най-важните ползи, свързани с бягане. Някои от тях все още не са известни, Въпреки че те сега са повече от проверени и консолидирани от медицински специалисти и експерти бегачи.

Сега, когато знаете всички тези ползи, трябва да решите да отидете за бягане. И ако нямате време, пари или желание да платите за фитнеса, мисля, че това е най-добрата ви възможност да се във форма за относително кратък период от време.

Нямаш време? Просто знайте, че 30 минути на ден 3-5 пъти седмично е достатъчно, за да започнете да забележите непосредствена полза.

Че не си във форма? Не е кой знае какво. Можете (и трябва) да започнете с тичане при ниска интензивност или дори ходене.

Къде да бягам? - Обхватът е широк. Намери си тихо място за бягане. Например, можете да тичате наоколо в парк близо до дома си. Можете също така да бягате из града, като винаги уважавате потребителите на тротоарите. И ако си във фитнеса, можеш да седнеш на бягаща пътека и да тренираш. Нямаш извинение!
Ако искате да измерите времето и разстоянието, което пътувате днес, това е много просто. Просто инсталирайте приложението на вашия смартфон и го оставете да записва всичките си данни. Погрижи се за бягането. Ето списък на 10-те най-добри безплатни приложения за изпълнение.

Трябва да се възползваме от всички тези ползи за здравето ни възможно най-скоро, всичко, от което се нуждаем, са правилните обувки и най-важното ... Движение.